Bezoek van oh zulke gezellige beestjes....

Hallo allemaal!

Ik kan natuurlijk niet in Guatemala zijn zonder bezoek te krijgen van de oh zo vriendelijke parasieten, amoebes worden ze ook wel genoemd... Donderdag begon de pijn in mijn buik en gister ben ik toch maar even naar het lab gegaan. En ja hoor twee verschillende amoebes, de mama en de kindjes. Dus gelijk weer even een bezoek gebracht aan mijn favoriete dokter die mij net zoals vorig jaar begroette met een kus en een omhelsing. Ze vertelde dat ze in juni door Europa had gereisd en ook in Nederland was geweest. Ze was helemaal enthousiast over ons land! Maargoed heb nu dus 3 verschillende medicijnen die ik de aankomende 10 dagen nog moet slikken.. Wat een pech weer ,maarja dat hoort er blijkbaar bij. Heb toch echt heel erg goed opgelet op wat ik at en dronk. Maar toch, je weet het hier nooit.

Helaas dus door de parasieten heb ik nog niet zo veel kunnen doen als dat ik had gewild. Afgelopen week ben ik dus vooral in Xela geweest. Maandag was er een jazzconcert van een groep italianen waar ik heen ben geweest. Dinsdag ben ik met Saskia naar de markt geweest waar carneval geviert werd. Dat gebeurt hier dus doormiddel van het gooien van eieren en het gooien van meel naar elkaar. We waren al gewaarschuwd, maar Saskia wilden graag even een paar rieten manden kopen voor haar huisje. Dus we dachten met een omweg wel veilig te zijn... Nou niet dus, overal stonden jongens klaar met een zakjes meel om ons onder te gooien. Aan het begin gingen we nog rennen, maar dat had op een gegeven moment geen zin meer.. Toen maar de rieten manden op ons hoofd gezet zodat we de weg terug naar huis wat meer bescherming hadden.. haha. Wel weer een grappige ervaring.

De andere dagen ben ik lekker uit gaan eten, dansen etc. Heel fijn om zo veel te kunnen dansen met veel goede dansers ook!

Ik heb ook veel in het park gezeten met een boek, heerlijk in het zonnetje. Die Guatemalteken vinden het maar raar dat wij zo van zonnen houden.. Dat snappen ze niet helemaal, haha. Komt omdat ze zelf natuurlijk al een mooie bruine huid hebben. In het park lopen altijd heel veel tieners rond die na school lekker even in het park gaan zitten. Vanwege het carneval waren ze deze week allemaal erg vrolijk en uitgelaten. Ik werd dan ook constant aangesproken door groepjes jongerens (voornamelijk jongens) van een jaar of 16,17,18 die erg geintereseerd waren in wat ik aan het lezen was, waar ik vandaag kwam en wat ik hier deed. Dus elke keer als ik dacht weer verder te kunnen lezen kwam er weer een nieuw groepje jongeren naast me zitten om me vragen te kunnen stellen. Ze gingen proberen uit mijn Nederlandse boek te lezen, erg grappig was dat. Ze willen allemaal wat nederlandse woorden leren. Ook wilde ze met me op de foto, haha. Ik leek wel een beroemdheid! Leuke ervaringen dus ;)

Morgen ga ik een paar dagen reizen met een Duits meisje dat ik heb ontmoet afgelopen week. We gaan eerst richting het meer, Lago de Atitlan en kijken dan wat we vanaf daar kunnen doen. Er zijn daar zo veel mooie dorpjes rondom het meer waar ik vorig jaar nog niet ben geweest. En er is vanalles te doen, kanoen, mooie wandelingen maken, paardrijden etc.. Dus dat komt wel goed. Dus ik ga heerlijk genieten en ben dan waarschijnlijk vrijdag weer terug in Xela. Dan zal ik weer wat schrijven, heb ik wat meer te vertellen denk ik.

Bedankt voor alle lieve reacties en berichtjes!

Tot snel weer! Liefs Paula

Anne Joke

He bah! Stomme beestjes, maar ja dat zal er dan wel bij horen inderdaad. Hopelijk weerhouden de medicijnen je niet te veel van je plannen en kan je lekker gaan genieten van je reisje naar het meer! Kus Anne Joke

Annelore

Veel beterschap!
Annelore

Ine

Hoi lieverd
Wat vervelend toch weer die beestjes. Hopelijk knap je snel weer op. Beterschap en hopelijk blijven ze weg die nare beestjes.
Geniet van je reisje, heel veel plezier.
Fijn dat we vorige week nog even op skype waren. :)
Heel veel liefs!
mam

Els

Paula!!!
Dat meen je niet! Weer parasieten! Ze moeten je altijd wel hebben... Maar goed om te lezen dat het nog altijd fijn is in het wondermooie Xela . En dat alles goed met je gaat. Geniet van Laga Atitlan, de zon, het dansen, de kleuren en alle andere mooie dingen daar. Voor je het weet begint het hardwerkende leventje weer. Dikke kus, ook voor Saskia.
xxxx

Kitty

Heey schat! Wat fijn om te horen dat je zo aan het genieten bent en voor 2 danst. Een salsa feestje is er bij mij nog steeds niet van gekomen haha!
Wat een vies idee die parasieten. Gelukkig heb je er medicatie voor. Hopelijk is het snel over.
Veel plezier met reizen lief! Dikke kus.

Marina

Paultje! Ik heb nog helemaal niks van me laten horen maar ook ik was op vakantie. Eerst 5 dagen in het zuiden (gene eieren maar wel carnaval) en gister terug gekomen van 3 dagen Madrid wat echt fantastisch was. Nu weer back to normal aan het werk. Balen van die beestjes maar goed om te horen dat je toch zo veel geniet! Ga zo door :) kusjes!