Weekendje strand :)

Hola lieve mensen,

Alweer bijna twee weken ben ik in Guatemala. De tijd vliegt voorbij en ik heb al zo veel mooie dingen gezien en gedaan. Vooral afgelopen weekend heb ik een heerlijk vakantie gevoel gehad. De taalschool organiseert elke week een weekend trip en deze week was dat het strand bij Tilapa. We gingen met drie Nederlandse meiden, (saskia, Eline en ik) en de gids Orlando. Een vriend van Orlando bracht en haalde ons op met zijn pick up truck waar wij drieen achterin de truck mochten zitten. Heel gaaf was dat! Wij begonnen in de bergen hier In Xela met regen en met onze poncho's aan dwars door de prachtige bergen midden in de wolken. Vervolgens werd het klimaat steeds tropischer en na 2 uur zaten we in een bijna 40 graden hitte met tropische planten, palmbomen etc. om ons heen. Heel bizar en heerlijk om dan achter in een truck te zitten. En iedereen zwaait naar je :) Na ongeveer 3,5 uur rijden kwamen we aan bij een rivier waar we verder moesten met bootjes om op het eiland te komen waar we gingen verblijven. Het eiland heeft 1 hotel en dat is ook gelijkhet enige restaurant. Verder woont er wat lokale bevolking en waren er wat toeristen. Amerikaanse en natuurlijk ook andere Nederlanders, want die zijn altijd overal! 100 meter van het hotel lag het strand met zwart zand en een prachtige oceaan met redeljke golven en een erg sterke stroming. Maar heerlijk!! We hebben het hele weekend gezwommen, in hangmatten gelegen en zo lekker gerelaxt. S'avonds was het zwemmen het lekkerst, omdat het dan niet zo warm was en zo mooi tjdens de ondergaade zon, zie de foto's! Ik heb echt genoten! En dan later een hemel vol met sterren en verder alleen de golven die licht geven, bijna hypnotiserend.

Ik ben er achter gekomen dat ze in Guatemala ook overal ketshup bij eten, dus ik ben hier goed op mijn plek :) Ketshup en picante saus staan standaard bij het ontbijt, lunch en avondeten. Het eten in het hotel was veel van hetzelfde, in de ochtend frigoles (zwarte bonen), aardappels en ei en voor lunch keuze uit hetzelfde of vis in plaats van frigoles en ei. De vis was wel heel vers, gelijk uit de zee en erg lekker!

Even terug naar het heerlijke strand, wat een vakantie gevoel kreeg ik daar, ik moest steeds terug denken aan onze vakantie Anne joke, dat was ook zo heerlijk! Zaterdag nacht was alleen wel even een enge nacht, ik lag met Saskia op een kamer en het was rond 00.00 uur en we lagen nog even te kletsen toen we ineens een raar geluid hoorde, we deden het licht aan en vlak boven mij op de muur zat een schorpioen!! AAAH. Die beesten zijn heel gevaarlijk, dus ik sprong gelijk uit mijn bed en bengelijk Orlandogaan halen. Hij heeft de schorpioen doodgeslagen met een slipper. Maargoed je kunt wel begrijpen dat ik de rest van de nacht niet meer durfde te slapen...haha. Zondagochtend zijn we om 6uur opgestaan voor een boottocht door de mangrove. Heel mooi! Zie ook weer de foto's hiervoor. Onze gids vertelde gister vlak voordat we weer terug gingen dat de kinderen van de eigenaar van het hotel elke dag moeten meewerken van 6 tot 18.00 en als ze dat niet doen ze geen eten krijgen. Ik vond dit erg triest om te horen en kon daardoor het laatste uur bij het hotel niet meer echt genieten omdat ik die jonge kinderen zag slepen met zware spullen terwijl hun vader op zijn luie reetzijn geld zat de tellen en orders zat uit te delen...

De rit terug naar Xela was ook weer erg avontuurlijk, want de truck hield er halverwege mee op en gelukkig waren we net voor een benzine station, zodat wehet probleem wat geloof ik bestond uit een overhitte motor en geen bezine op konden lossen.

Tot nutoe heb ik nogvrij weinig gedaan voor mijn studie, ik merk dat ik het lastig vind om te beginnen, omdat er hier zo veel te beleven is. Ik was ook ziek afgelopen donderdag, migraine. De spaanse lessen zijn best zwaar en ik wil dan heel graag in de middag aan de slag met mijn studie, maar tot nu toe is het nog niet gelukt. En dan maak ik me er wel heel druk over en krijg ik migraine. En waarschijnlijk ook door alle veranderingen, die hebben ook invloed op migraine. Heel vervelend, maar gelukkig was het maar 1 dag. Mijn huisgenootje had parasieten en ik was even bang dat ik dat ook had. Het blijkt dat bijna iedereen last krijgt van parasieten de eerste weken... Maar gelukkig kan je er pillen voor krijgen en is het naar een paar dagen over.

Afgelopen woensdag ben ik ook voor het eerst uitgeweest naar de club La Paranda. Ze geven eerst salsales en daarna kan je vrij dansen en wordt de muziek ook afgewisseld met Top 40, R&B etc. Dus een beetje een mix van Maria en Havana in Utrecht

Laughing
Er waren ook veel Nederlanders. Er zit ongeveer een groep van 30 studenten van antropologie vanuit Utrecht in Xela.

Afgelopen dinsdag ben ik voor het eerst meegeweest naar Caras Alegres waar ik mijn onderzoek ga doen. Ze vieren 1 dag Carneval en dat was afgelopen dinsdag. De kinderen vullen eieren met confetti en gooien dat dan kapot op elkaars hoofd. 1 groot feest dus. Dat gebeurde dus ook in de middag bij Caras Alegres. Mijn haar zat vol met confetti..haha.

A.s. woendag ga ik met Judith mijn begeleider van Caras Alegres kijken hoe ik mijn onderzoek kan gaan uitvoeren. Ik hoop dat ik dan een beetje een start kan maken. Deze week heb ik nog dinsdag en vrijdag spaanse les en daarna moet ik even kijken hoeveel tijd ik nog over heb om nog wat lessen te volgen. Eerst maar even een start maken met mijn afstuderen! Ik ben nu lekker ontspannen, dus nu moet het wel lukken.

Dat was het volgensmij wel voor nu, ik ben vast nog een hoop vergeten, maar dat komt de volgende keer weer. Foto´s erop zetten gaat heel langzaam, maar ik hoop dat er vandaag al weer wat op kan zetten.

Hasta pronto!

Beso Paula

Edel en Ine

Hoi lieverd!
Wat een belevenissen en leuke foto's. Heerlijk dat ik je ook weer even heb gesproken via skype. Wat een pracht uitvinding. Probeer je niet te druk te maken, houd je ontspannen zijn vast, en je project komt dan ook van zelf( als je maar één keer een beginnetje hebt) Succes en heel veel liefs. Edel en Ine

Nienke

Hoi Lieverd!

Wat heb je al veel leuke dingen meegemaakt! Heerlijk om te lezen! Je ziet er ook echt goed uit, je straalt op de foto's!! Snel even skypen.. ben alleen deze week geen een avond thuis. Mailen er wel even over!

Kus

Brianda

Hey Paula!

Op deze doodeenvoudige dinsdagavond in het koud, saaie Nederland, bedacht ik mij ineens dat ik al een hele tijd niet meer op je site had gekeken! Dus vanaf de bank met mijn laptop op schoot, heb ik net met plezier je blogs gelezen en foto's bekeken! Het klinkt allemaal heerlijk Paula! Super leuk dat je al zoveel dingen hebt gedaan en gezien! Je foto's zijn ook echt heel leuk! Ik ben benieuwd hoe het straks met je onderzoek gaat lopen!

Heel veel plezier!

Liefs, Brianda

Elke

Hee lieve Paula!

Wat een relaxt weekend, alleen die schorpioen in je slaapkamer is wat minder ;) Prachtige foto's!
En niet vergeten te studeren hè tussen al die leuke dingen ;) maar vooral niet vergeten te genieten!

xElke

Damiana

who needs twitter he,als we dit ook hebben.vind het wel leuk om elke week te lezen wat je mee maakt,superwoman daar in guata.

hier gaat alles goed,mijn moeder is in venezuela en ze vroeg naar je hahahha,

tot je next story

lieve flap,

wat super cool dat starnad verhaal en de weg er naar toe met orlando... heb je ook gebodyboard??

wat betreft het eten hmmm lijkt me niets voor mij bleh

als je last hebt van migraine, kun je eens tijgerbalsem of iets dergelijk proberen op je rug en nek spieren te smeren, klinkt raar, maar mij helpt het.

en wat betreft schorpioennen, hoe kleiner hoe giftiger he...

ook vroeg ik me af hoe ze in hemelsnaam confetti in eieren krijgen zonder de eieren kapot te maken??

Nou, leuke verhalen weer. gewoon lekker relaxen en lekker aan de slag met je onderzoek, komt wel goed!

dikke kus,

Peggy

haha starnad is natuurlijk een typfout voor strand...